Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Kippen bestrijden

Kippen overlast

Het gebeurt nogal eens dat eigenaren van kippen en hanen, besluiten om hun dieren op willekeurige plaatsen los te laten. Daar door ontstaat er vaak veel overlast.

Hanen kunnen al vanaf 04.00 uur in de ochtend gaan kraaien.

Loslopende kippen en hanen beschadigen daarnaast vaak jonge aanplant. Zij ploegen namelijk met hun sterke poten de grond om. Daarnaast zorgen hun uitwerpselen voor vervuiling.

Ook kunnen kippen een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. Kippen zijn niet bang en blijven vaak op of langs de weg lopen. Verwilderde kippen komen vaak voor in parken, industriegebieden, langs wegen, in directe omgeving van kinderboerderijen en winkelcentra.

De problemen ontstaan in veel gevallen door het dumpen van kippen. De aanwezigheid van kippen nodigt mensen uit om ze te gaan voeren. Dit extra voedsel stelt de kip in staat om zich in sterke mate te vermenigvuldigen. Uit ervaring blijkt dat 50% van de aanwas uit hanen bestaat. Als deze volwassen zijn geven ze veel geluidsoverlast. Dit is dan weer aanleiding tot klachten.

Het vangen van kippen

Kippen vangen gebeurt met behulp van netten en kooien waarbij de kippen in alle rust bijeen worden gedreven en gevangen.

Voor advies over uw specifieke situatie kunt u contact opnemen met Maasstad Faunabeheer. Wij kunnen u verder informeren over de diverse manieren van beheer en eventuele juridische aspecten.

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?