Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(6) 11 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(6) 11 06 11 10
Konijnen bestrijden

Konijnen bestrijding

Het konijn is een zoogdier en komt in Nederland bijna overal voor, vooral daar waar de grond zanderig is. Konijnen kunnen zich heel snel voortplanten. Na een draagtijd van 28 tot 32 dagen worden er gemiddeld 5 jongen geboren. Het moerkonijn kan wel tot 7 worpen per jaar krijgen. Deze jongen kunnen in hun geboortejaar ook weer jongen krijgen.

Schade
Ondanks hun lieve uitstraling kunnen konijnen voor grote overlast zorgen. Ze veroorzaken vaak materiele schade aan sportvelden, industrieterreinen, begraafplaatsen, taluds en gewassen. Dit doen ze door te graven of te knagen.

Hoe konijnen vangen?
Maasstad Faunabeheer maakt gebruik van de meest effectieve manieren om konijnen te bestrijden.

Fretteur
Een fret is een marterachtige en is dus een roofdier. Een goede jachtfret zal een konijnenhol ingaan en het konijn eruit jagen. De fretteur plaatst voordat de fret de bouw in gaat, netjes over de uitgangen van de konijnenholen, om daarin het konijn te vangen. Nadat het konijn is gevangen, zal de fret uit het hol komen lopen.

Valkenier
Net als bij het fretteren met netjes wordt de jachtfret in een konijen hol los gelaten. Het konijn wordt door de jachtfret uit zijn hol gejaagd, waarna de valkenier met behulp van een havik het konijn probeert te vangen.

Geweer
Naast het gebruik van een fretteur of een valkenier is het ook mogelijk om konijnen te schieten. Hier zijn wel zeer strikte regels aan verbonden. Maasstad Faunabeheer informeert u graag over de verschillende mogelijkheden.

 

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.