Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Konijnen bestrijden

Konijnen bestrijding

Het konijn is een zoogdier en komt in Nederland bijna overal voor, vooral daar waar de grond zanderig is. Konijnen kunnen zich heel snel voortplanten. Na een draagtijd van 28 tot 32 dagen worden er gemiddeld 5 jongen geboren. Het moerkonijn kan wel tot 7 worpen per jaar krijgen. Deze jongen kunnen in hun geboortejaar ook weer jongen krijgen.

Schade
Ondanks hun lieve uitstraling kunnen konijnen voor grote overlast zorgen. Ze veroorzaken vaak materiele schade aan sportvelden, industrieterreinen, begraafplaatsen, taluds en gewassen. Dit doen ze door te graven of te knagen.

Hoe konijnen vangen?
Maasstad Faunabeheer maakt gebruik van de meest effectieve manieren om konijnen te bestrijden.

Fretteur
Een fret is een marterachtige en is dus een roofdier. Een goede jachtfret zal een konijnenhol ingaan en het konijn eruit jagen. De fretteur plaatst voordat de fret de bouw in gaat, netjes over de uitgangen van de konijnenholen, om daarin het konijn te vangen. Nadat het konijn is gevangen, zal de fret uit het hol komen lopen.

Valkenier
Net als bij het fretteren met netjes wordt de jachtfret in een konijen hol los gelaten. Het konijn wordt door de jachtfret uit zijn hol gejaagd, waarna de valkenier met behulp van een havik het konijn probeert te vangen.

Geweer
Naast het gebruik van een fretteur of een valkenier is het ook mogelijk om konijnen te schieten. Hier zijn wel zeer strikte regels aan verbonden. Maasstad Faunabeheer informeert u graag over de verschillende mogelijkheden.

Valkerij

Maasstad Faunabeheer is ooit ontstaan uit mijn grote passie voor de valkerij. Valkerij is oorspronkelijk de kunst van het vangen en africhten van roofvogels ten behoeve van de jacht. Vooral aan keizerlijke en koninklijke hoven was het een belangrijk en prestigieus tijdverdrijf. Brabanders speelden een aanzienlijke rol in vangst en handel van de valken. De oorsprong van de valkerij is onder het stof der eeuwen verborgen, maar ligt vermoedelijk in het Nabije, Midden- of Verre Oosten. Sommige auteurs beweren dat zij al in 2000 voor Christus is ontstaan, maar het oudste bewijs is een Assyrisch bas-reliëf uit 722 – 705 voor Christus. Omdat goede gronden waar konijnen leven erg moeilijk te vinden zijn, bieden wij konijnen vangen volledig gratis aan. Een havik of een Woestijnbuizerd zijn heel geschikt om konijnen te vangen. De volgende terreinen zijn zeker geschikt: parken, golfbanen, begraafplaatsen, dijken, sportvelden, industrieterreinen, waterzuiveringen en olieterminals. Maar ook de wat grotere particuliere tuinen. Twijfelt u? Bel a.u.b. voor advies.

Konijnen vangen is echt gratis!

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

 

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?