Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Kraaien en kauwen

Kraaien en kauwen verjagen

Kraaien en Kauwen zijn hele slimme en nieuwsgierige vogels. Kraaien zijn groter dan kauwen. Kraaien hebben vaak een groene glans over de zwarte veren. Kauwen hebben een grijze kleur in de hals en ze hebben licht grijze ogen. Kraaien hebben een slechte reputatie als jagers op kleine vogeltjes en nestenuithalers. Kraaien en Kauwen zijn intelligente vogels die zich gemakkelijk aanpassen aan verschillende diëten. Ze eten onder meer wormen, insecten, fruit, zaden, keukenafval, eieren en jonge vogels. Kraaien en Kauwen zijn een groeiend probleem. Op golfbanen richtten zij in korte tijd flinke schade aan. Zij pikken laven zoals emelten uit de grond en beschadigen daardoor het gras. Door de groeiende populatie zoeken de kraaiachtigen naast de kerktorens en kleinschalige natuurelementen ook leefgebieden dicht bij de mens op. Vooral op plaatsen waar afval wordt verwerkt en of word opgeslagen, zorgen zij voor veel overlast. Ook binnen woonwijken en op gebouwen vindt steeds vaker hinderlijke vervuiling plaats, door bijvoorbeeld uitwerpselen en geluidsoverlast. Naast de vervuiling en de geluidsoverlast die de kraaiachtigen veroorzaken, kennen ze nog een aantal andere problemen. Zo verspreiden ze diverse parasieten zoals vlooien en teken en bevat hun nestmateriaal vaak houtwormkevers. Dit alles maakt deze vogels tot een steeds minder geliefd dier.

Er zijn diverse middelen en technieken om overlast door kraaien en Kauwen te bestrijden.

Door de inzet van roofvogels, zoals de slechtvalk of de havik, kunnen specifieke overlastsituaties worden aangepakt.

Andere goede methoden zijn:

Het pinnensysteem

Het pinnensysteem bestaat uit elementen die zo onzichtbaar mogelijk op de ondergrond worden aangebracht en zo het nestelen van kraaien en kauwen verhinderd.

Shocksysteem

Dit systeem bestaat uit RVS-staven die vogels een onaangename en onschadelijke prikkel geven waardoor ze direct wegvliegen.

Vogelschroot

Strippen van kunststof die we onder de dakpannen plaatsen en zo voorkomen dat kraaien hier nestelen.
Netten

Vogelnetten zijn zeer geschikt voor grote overspanningen en voorkomt nestelgedrag.

Schoorsteenkap

De schoorsteenkap beschermt uw schoorsteenkanaal tegen vogelnesten.

Afschot

Voor terreinen van 40 hectare of meer is afschot mogelijk.

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

 

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?