Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Muizen bestrijden

Muizen bestrijden

Muizen zijn na de mens het meest voorkomende zoogdier op aarde. In Nederland leven ongeveer 15 soorten. Behalve de huismuis is de rest van de soorten beschermd. Bestrijding van de bosmuis en veldmuis is onder bepaalde omstandigheden mogelijk. De huismuis leeft zowel in kleine als grote groepen met een eigen territorium. De huismuis weegt 14-20 gram. Een volwassen muis is tussen de 7 en 10cm lang. De draagtijd van huismuizen bedraagt 21 dagen met 5 tot 8 jongen per nest. De zoogperiode bedraagt 3 weken, de jongen zijn na 2 maanden geslachtsrijp en ze worden gemiddeld 1 jaar oud. De huismuis is een alleseter met een duidelijke voorkeur voor granen, peulvruchten en noten. Huismuizen zijn vooral ’s nachts actief.

Muizen veroorzaken knaagschade aan onder andere levensmiddelen, papier en isolatiematerialen. Door het knagen aan leidingen en kabels kan kortsluiting en zelfs brand ontstaan. Ook vormen muizen een aanzienlijk gezondheidsrisico voor mens en dier. Het bestrijden van muizen kan het beste worden gedaan door een specialist. Deze deskundige kent het gedrag van de dieren en kan ze zo het meest efficiënt bestrijden. Belangrijk bij het bestrijden van muizen is ook de preventie.

Bestrijdingsmethoden muizen
Meestal worden er speciale behuizingen met lokaas en rodenticiden geplaatst. De muizen worden met behulp van strategische aanpassingen in hun leefgebied gedwongen om van het lokaas te eten. Daarnaast werken we met mechanische vallen die af en toe in combinatie met rodenticiden ingezet kunnen worden. Vervolgens kan de bestrijder direct preventiemaatregelen treffen.

Tijdsduur van de muizenbestrijding
Het bestrijden van muizen gaat in bijna alle gevallen gepaard met meerdere bezoeken. Nadat de muizenbestrijding in gang is gezet, kan het soms een week duren voordat u resultaat merkt. De snelheid van de muizenbestrijding hangt ook af van de adviezen die wij ter plekke geven en in hoeverre deze worden opgevolgd. Muizen bestrijden heeft alleen maar zin als u ook preventie maatregelen neemt. Met de juiste ongediertepreventie zal veel overlast bespaart blijven. De beste ongediertebestrijding is namelijk preventie! Zorg dat er geen voeding aanwezig is. Kattenvoer en vogelvoer is ook muizenvoer!

Muizen bestrijden kost €129,- inclusief btw all-in. Absoluut geen verborgen kosten!

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?