Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Ratten bestrijden

Ratten bestrijden

De bruine rat houdt van vochtige en warme plekken, zoals kelders en kruipruimtes, schuren, stallen en opslagplaatsen. Ratten planten zich om de 4 tot 8 weken voort. Ratten krijgen gemiddeld 4 tot 6 jongen, die na 2 maanden geslachtsrijp zijn. Ratten zijn alleseters. Ratten leven in groepen en kunnen grote kolonies vormen. Ratten vormen een aanzienlijk gezondheidsrisico’s voor mens en dier. Ziekten die ratten over kunnen brengen zijn salmonella, de ziekte van Weil, E. coli en Tuberculose. Ratten dragen ook vlooien, mijten en teken bij zich en kunnen acute allergische reacties veroorzaken. Ratten zijn cultuurvolgers, dat wil zeggen dat ze de mens volgen omdat ze weten dat er bij ons een warme nestplaats, veiligheid en voedsel te vinden is. Ratten zijn nachtdieren en verstoppen zich voor mensen.

Bestrijdingsmethoden ratten
In de meeste gevallen worden speciale behuizingen geplaatst met lokaas en rodenticiden afgestemd op de omgevingsfactoren. De ratten worden met behulp van strategische aanpassingen in de leefomgeving gedwongen om van het lokaas te eten. Zodoende worden ze gedood. Ook werken we met mechanische vallen die soms in combinatie met rodenticiden ingezet kunnen worden. Tevens kunnen er weringmaatregelen getroffen worden.

Tijdsduur van rattenbestrijding
De bestrijding van ratten gaat in bijna alle gevallen gepaard met meerdere bezoeken. Nadat het eerste bezoek heeft plaatsgevonden en de bestrijding in gang gezet is, dan kan het soms wel drie tot vier weken duren voordat resultaten worden waargenomen. De bruine rat heeft namelijk als kenmerk dat deze neofobisch is. Dit wil zeggen: angstig voor nieuwe voorwerpen. Daarom kan het even duren voordat de rat gevangen wordt of van lokaas zal gaan eten. Meestal ziet men in de eerste week de overlast al afnemen. De snelheid van de bestrijding hangt ook af van de adviezen die wij ter plekke geven en in hoeverre deze opgevolgd worden. Ratten bestrijden heeft alleen maar zin als u ook preventieve maatregelen neemt. Met de juiste ongediertepreventie zal veel overlast bespaart blijven. De beste ongediertebestrijding is namelijk preventie! Zorg dat er geen voeding aanwezig is. Vogelvoer behoort ook tot rattenvoer!

Kosten van ratten bestrijden vanaf €149,-
Ratten bestrijden is echt maatwerk! De kosten van een bestrijding hangen af van de omvang van het probleem maar ook de omvang van het gebouw. Indien het alleen bij een incidentele bestrijding blijft, dan kunnen wij een richtlijn geven van €149,- inc btw. Gemiddeld zijn drie extra bezoeken nodig om rodenticide aan te vullen. Deze extra bezoeken kosten €29,- inc btw per keer. Maasstad Faunabeheer verzekert u een snelle en efficiënte rattenbestrijding.

Insecten
Insecten

Gelukkig hebben we bij Maasstad Faunabeheer genoeg middelen voor de bestrijding van onder andere bijen, wespen en hommels.

Zoogdieren
Zoogdieren

Bij Maasstad Faunabeheer weten wij raad bij de bestrijding van onder andere konijnen, ratten, muizen en mollen.

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?