Maasstad Faunabeheer, Tel: +31(0) 611 06 11 10
Voor vrijblijvend advies, neem contact op! +31(0) 6 11 06 11 10
Woelratten

Woelratten

Een woelrat wordt ook wel waterrat of molmuis genoemd. Zij komen voornamelijk voor in de buurt van stilstaand zoet water, zoals greppels, meren, riviertjes en hebben voorkeur voor gebieden met steile oevers  begroeid met gras of riet. Ze kunnen ook voorkomen op akkerland en in boomgaarden. Vooral in jonge boomgaarden kunnen zij aanzienlijke schade aanrichten.

Een volwassen woelrat is grijsbruin tot zwart van kleur, plomp gebouwd, heeft een stompe snuit, in de vacht verborgen ogen en oren, is 14-22 cm lang en heeft een korte behaarde staart van 7-10 cm. Ze kan zowel overdag als in de ’s nachts actief zijn en eet voornamelijk plantaardig voedsel, vooral de zachte ondergrondse plantendelen van knol-en bolgewassen en wortels. Zij graven vaak vanuit slootkanten gangen. Het nest ligt dan meestal in een hol. De uitgang van deze gang kan zowel boven als onder de waterspiegel liggen.

Woelratten in de tuin en andere buitenplekken kunnen een zeer hoog risico vormen voor uw tuinplanten. Woelratten zijn vegetariërs en om te voorkomen dat ze uw tuinplanten opeten is het belangrijk om van ze af te komen. Ook graven ze gaten en tunnels in het gazon waardoor het gazon beschadigd.

Tekenen van woelratten

Woelratten zijn vegetariërs, dus de typische verschijnselen van een woelrattenprobleem zijn:

  • Gaten in het gazon met rondom afgeknaagd gras.
  • De gaten hebben een diameter van 5 tot 8 cm, maar kunnen ook de indruk maken van kleine molshopen, ondiepe tunnels, net onder het grondoppervlak. Lange, platte hopen aarde. Zachte, sponzige aarde.
  • Verzakkende weggedeelten.
  • Aangevreten wortels en schors, stervende planten.

Woelrattenwering

Woelratten zijn beschermde dieren.  Woelratten bestrijden is mogelijk als ze op de provinciale vrijstellingslijst staan.  Alle provincies hebben  de bestrijding van woelratten mogelijk gemaakt.

Onze gediplomeerde bestrijdingstechnici beschikt over speciale fosforwaterstof pillen waar woelratten mee worden gedood. Tevens kan de traditionele klem ook worden ingezet.

Tarieven:

Vanaf 129,- inlusief 21% btw.

 

Stuur ons een WhatsApp Bel direct
× Hoe kunnen we je helpen?